Over ons


1944: Na het afstuderen in Antwerpen als meester uurwerkmaker, opende Remi Nachtergaele samen met zijn echtgenote Maria een uurwerkwinkel te Aspelare.

1966: De zaak eerst verhuisd naar de stationstraat in Ninove, om zich vervolgens definitief te vestigen op het Oudstrijdersplein 22.

1980: Guy Nachtergaele nam samen met zijn echtgenote Linda de zaak over na het beëindigen van zijn studies in Zwitserland en België als uurwerkmaker en edelsteenkundige. Linda Moortgat, de echtgenote, volgde cursussen als parelrijgster en studeerde eveneens af als gediplomeerd edelsteendeskundige en etalagiste.
2003: De zaak werd onder impuls van zoon Diether Nachtergaele vergroot. Zoon Diether volgde eveneens een diamantopleiding en studeerde af als juweelontwerper te Antwerpen.

2004: André, een gediplomeerde uurwerkmaker, voegt zich bij ons team.

2011: Kregen we de kans om het aanpalende huis mee te betrekken in de zaak. Kort nadien volgende een zware verbouwing om de winkel te verdubbelen.

2016: Zoon Diether Nachtergaele en echtgenote Leen Van Hecke nemen de familiezaak over.

2018: Michiel, een gediplomeerde uurwerkmaker, voegt zich bij ons team en zal samen met André instaan voor het atelier.

Met meer dan 70 jaar ervaring is Juweliers Nachtergaele een referentie in deze fascinerende wereld. Door constante bijscholing streven wij naar continue verbetering van onze vakkennis. Juwelen, uurwerken en edelstenen zijn niet enkel ons vak, maar ook onze passie.


Wij houden er van als familiezaak  om onze klanten te dienen met creativiteit, vakkennis en hedendaagse knowhow. Al onze herstellingen worden in ons eigen atelier uitgevoerd waar ook vorm wordt gegeven aan onze eigen creaties en collecties. Creativiteit, perfectie en klantservice zijn onze referenties in de uurwerk- en juweliersbranche. Het oog voor detail, een verzorgde service en professionele begeleiding zorgen dat u zich als klant bij Juweliers Nachtergaele thuis voelt.